Activitat 4. El medi intern i el sistema circulatori limfàtic

 Què és el medi intern? De quins líquids està format? Quina funció tenen aquests líquids?
El medi intern es el conjunt de liquids que envolten les cèl·lules del cos. Esta format pel plasma intersticial,la sang i la limfa.
Resultado de imagen de plasma intersticialResultado de imagen de sangreResultado de imagen de linfa
El plasma o líquid intersticial banya directament les cèl·lules,i la sang i la limfa s'encarreguen de el repartiment i eliminació del que necessiten o rebutgen a través dels dos sistemes que formen part de l'aparell circulatori.

 Quines són les funcions del sistema circulatori limfàtic? Per què quan tens una infecció el metge et toca pel voltant de les orelles i el coll? Què són les amígdales? Quina relació tenen amb aquest sistema?

És l'encarregat de recollir l'excés de líquid que envolta les cèl·lules per retornar-lo a la sang. També s'ocupa de transportar greixos que s'absorbeixen en l'intestí i es part del sistema de defensa del nostre organisme.
Resultado de imagen de medico tocando amígdalas
Per verificar si tenim alguns ganglis inflamats que li permetin saber d'on prové la infecció. Quan els ganglis es troben inflamats això és un signe que hi ha un problema en l'organisme, vol dir que els mateixos estan lluitant contra alguna cosa, possiblement un virus o un bacteri.

Per això, depenent quins ganglis estiguin inflamats es pot generar un diagnòstic

Les amígdales són ganglis limfàtics que es troben a la part posterior de la boca i en la part de dalt de la gola. Ajuden a eliminar els bacteris i altres microorganismes per prevenir infeccions en el cos.
Resultado de imagen de amígdalas

Comentarios

Entradas populares de este blog